Nyanställd

Nyanmälan

När du börjar ditt nya jobb ska du fylla i en nyanmälan. Den ska du ha fått av din arbetsgivare, men om du av någon anledning saknar blanketten kan du skriva ut den här på sidan. Försök fylla i den så noggrant och korrekt som möjligt. Den är ett viktigt underlag för oss när vi ska räkna ut hur mycket pengar din arbetsgivare ska betala in varje månad så att du får rätt pension när det är dags för utbetalning.

Genom att underteckna blanketten ger du oss på SPK fullmakt att ta reda på hur mycket du hittills tjänat in till din pension hos tidigare arbetsgivare. Allt för att vi ska få så korrekt information som möjligt och du i din tur så småningom får den pension du har rätt till.

Här hittar du blanketten >>

Ditt BTPK-val som nyanställd

När vi mottagit din nyanmälan och du blivit registrerad hos oss skickar vi information till dig om hur du kan placera din BTPK-premie, det vill säga de två procenten av din pensionsgrundande inkomst som betalas in av din arbetsgivare.

Om du har familj och vill att din BTPK ska betalas ut till dina efterlevande kan det vara viktigt att du gör ditt val inom 3 månader från din anställnings början.

Läs mer om ditt BTPK-val >>