SPK förstärker finansenheten

SPK har rekryterat Jonas Arsjö till finansenheten. Han kommer ha ett huvudansvar för SPKs förvaltaranalys inom alternativa investeringar och räntebärande placeringar.

Jonas Arsjö har mångårig erfarenhet som senior investeringskonsult på den svenska marknaden. Först jobbade han åtta år för MPIR Investment Services AB som han var med om att bygga upp och så småningom leda som VD. När MPIR köptes upp av den ledande globala aktören Mercer kom Jonas att leda dess svenska team inom Investment Consulting.

Under dessa närmare 14 år på marknaden har Jonas främst jobbat med risk- och performanceuppföljning samt portföljstrategiska frågeställningar så som tillgångsallokering och utvärdering av nya tillgångsklasser och investeringsstrategier. Sedan 2005 är Jonas medlem av GIPS-gruppen hos Sveriges Finansanalytikers Förening (SFF).

Jonas har också bedrivit en aktiv karriär som basketspelare på elitnivå vilket omfattade elva säsonger i Basketligan samt tre år på universitet i Kanada via ett idrottsstipendium. Under de senaste åren har Jonas gjort ett inhopp inom basketen igen då han bland annat under två år som klubbdirektör ledde elitföreningen 08 Stockholm.

”Vi är väldigt nöjda med att knutit Jonas till oss. Hans mångåriga och synnerligen relevant erfarenhet kommer bli ett värdefullt tillskott för SPKs pensionsförvaltning och de spännande utmaningar som väntar”, säger Stefan Ros, SPKs kapitalförvaltningschef.

“SPK är en bra, aktad och välskött pensionskassa. De har de senaste åren gjort en spännande och intressant omstrukturering av sin portfölj. Jag ser verkligen fram mot att få jobba med teamet för att fortsätta utveckla SPKs portfölj och förvaltning i dessa tuffa och utmanande tider”, säger Jonas.